Impulsprogramma Artificiële Intelligentie en Cybersecurity: Hoe kunt u deelnemen aan innovatieprojecten ?

at The Beacon | Jun 17, 2019

Op 17 juni 2019 vindt een sessie plaats in The Beacon in Antwerpen rond artificiële intelligentie en cybersecurity en de mogelijkheden om deel te nemen als bedrijf. Deze sessie bestaat uit een informatie- en interactieve sessie.

Op 22 maart 2019 heeft de Vlaamse regering het impulsprogramma rond artificiële intelligentie (AI) en cybersecurity (CS) goedgekeurd. Voor AI betekent dit een jaarlijkse investering van 32 miljoen euro en voor CS 20 miljoen euro. Bedrijven zullen, zowel individueel als in groep, gemakkelijker toegang krijgen tot expertise en know-how ter zake en gestimuleerd worden om innovatie-experimenten op te zetten. Wat nu juist de mogelijkheden zijn en hoe u als bedrijf kunt deelnemen aan innovatieprojecten wordt u toegelicht door experten van Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Ook de COOCK-oproep 2019 staat open, met uiterste indieningsdatum 27 augustus 2019. COOCK-projecten worden ingediend door Vlaamse onderzoeksorganisatie(s) die hun onderzoeksresultaten naar een groep van complementaire bedrijven willen transfereren.
Meer info op de Coock website van Vlaio.

De eerste kiemen van projectvoorstellen rond 4 thema’s worden gelegd door de onderzoeksorganisaties imec, Universiteit Antwerpen, KU Leuven, VUB samen aan één tafel te zetten met de bedrijven. De vier thema’s zijn: Smart Mobility (slimme weginfrastructuur, leefbaarheid), Smart Buildings (renovatie, energie-neutrale gebouwen), Smart Safety & Security (kritische infrastructuur) en Smart Citizen (behavioural monitoring, recommendation systems).

Heeft u als bedrijf interesse om de onderzoekstopics en uw ondernemingsspecifieke case mee te definiëren, dan is deze interactieve sessie zeker iets voor u.

Programma:

14:00 – 14:10: Verwelkoming en algemene introductie
Ronald Hermans, Cluster Manager IBN The Beacon, Agoria & Wim De Waele, Algemeen Directeur, The Beacon

14:10 – 15:15: Infosessie Vlaamse Overheid

 • Impulsprogramma Artificiële Intelligentie & Cybersecurity
 • Deelname mogelijkheden voor bedrijven aan innovatieprojecten rond AI & CS
 • Toelichting omtrent het programma Coock (Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding)
  Jeroen Fiers, Adviseur, Vlaio
  TBC, Vlaio

15:15 – 15:30: Q&A met Vlaio en pauze

15:30 – 17:00: Breakouts rond opzet COOCK- of andere projecten

 • Breakout 1: Smart Safety and Security in cities and ports i.s.m. KULeuven
 • Breakout 2: Smart Mobility i.s.m. Universiteit Antwerpen en Lantis
 • Breakout 3: Smart Buildings i.s.m. Universiteit van Antwerpen en stad Antwerpen
 • Breakout 4: Smart Citizen i.s.m. VUB, imec en IDLab (UA)

15:30 – 16:00: Inleiding door de onderzoeksinstellingen

16:00 – 17:00: Ideation sessie rond 2 vragen: Welke use cases zijn zinvol ? Welke drijfveren zijn nodig om dit te realiseren ?

17:00 – 17:15: wrap up & conclusies (per breakout groep)

17:15 – 19:00: Network Drink & Bites

Dit initiatief wordt ondersteund door Vlaio in het kader van het Innovatief Bedrijfsnetwerk (IBN) IoTValueChain ingebed in The Beacon. Meer informatie op onze website en www.agoria.be/iotcluster.

Tickets

Inkom: gratis voor de leden van The Beacon Community, 80 € excl BTW voor niet-leden (bedrag wordt in mindering gebracht indien lidmaatschap ontvangen voor 30 juni 2019).

Practische info

Indien u vroeger wenst aanwezig te zijn, kunt u gebruik maken van de open space plaatsen op de 5de verdieping. Gratis WiFi is aanwezig.

Breng uw inschrijvingsbewijs mee.